In 2022 hopen wij als Heemkundevereniging Op die Dunghen ons 55 jarig jubileum te vieren. Vanwege dit lustrum organiseren we opnieuw een versie van de fotoserie “Een beeld van een dorp”. In september 2022, de maand waarin we ons 55-jarig jubileum vieren, is er een tentoonstelling van 200 geselecteerde foto’s.

Doel voor onze heemkundevereniging is om, in een voor het publiek aantrekkelijke vorm, opnieuw een tijdsbeeld van Den Dungen vast te leggen voor het nageslacht.

Net als de vorige drie lustra nodigen we hiervoor iedereen uit om foto’s in te sturen van het Den Dungen van nu. Ongeacht waar u woont en of u lid bent.

Omdat we alle vier de jaargetijden willen vastleggen, willen we foto’s ontvangen die gemaakt zijn tussen september 2021 en augustus 2022. Het werkgebied is de voormalige parochie Den Dungen; liggend tussen ’t Woud en de Dungense Polder (A2), en tussen de Aa en de Bossche Baan (de weg Den Bosch- Schijndel).

U als fotograaf bepaalt zelf wat van belang is om voor de toekomst vast te leggen; bijvoorbeeld een mooi uitzicht, de kerktoren, een groep fietsers op de dijk, de nieuwe wijk Jacobskamp, een gebeurtenis. Per kalendermaand waarop de foto gemaakt is kan één foto worden ingestuurd. Daarnaast kunt u één serie van maximaal vijf foto’s insturen over één onderwerp.

Foto’s kunt u vanaf nu digitaal sturen naar e-mailadres beeldvaneendorp2022@gmail.com

Stuur de foto’s in, liefst één foto per e-mail en in hoge resolutie (minimaal 2400×1600 pixels), met vermelding van naam inzender, plaats van de foto en titel van de foto.

Door het insturen geeft u ons toestemming de foto te publiceren en te bewaren, met behoud van auteursrechten voor de maker.

Inzenden kan tot 15 augustus 2022. Voor vragen kunt u, net als het inzenden, terecht bij: beeldvaneendorp2022@gmail.com